Yol Müsteşarı yolda kayboldu!!!

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabri Erbakan, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı. Türkiye'nin karayolları teşkilatı da ona bağlı. Erbakan, yollarımızın durumunu Tercüman'a dobra dobra anlatırken, Ramazan Bayramı'ndan sonra Bodrum'dan Ankara'ya dönerken kaybolduğunu açıkladı. Sabri Erbakan, "Kaybolmamın sebebi, yol kenarlarındaki işaret levhaları. Ankara'ya gidiyorsun, Konya levhası görüyorsunuz" dedi. İşaret levhalarının AB standartlarına uygun olarak yenileneceğini söyledi.

Yeni yılda yol devrimi niteliği taşıyacak 5 bin kilometre bölünmüş karayolu ve 2 bin kilometre de demiryolu yapacağız.

Yapılacak bölünmüş yollarla trafik kazalarının azaltılması hedeflenirken, Demiryollarının yapım ve onarımı ile hızlandırılmış tren için raylardaki risk iddiaları ortadan kaldırılmaya çalışılacak.

KESEMİZ ELVERDİĞİNCE

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, şimdiye kadar 3 bin kilometre bölünmüş karayolu yapıldığını ve kazaların bu yollar sayesinde büyük ölçüde azaldığını örneklerle anlattı. Erbakan, "2005'de de kesemiz elverdiğinde bölünmüş yol yapacağız. Hedefimiz 5 bin kilometre" dedi.

Ramazan Bayramı'nda meydana gelen kazaları karşılaştıran Sabri Erbakan, bölünmüş yolların daha önce yapılması halinde maddi ve manevi zararların bugün azalmış olarak karşımıza çıkabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Kazalardaki azalışı 2001 yılının Ramazan Bayramı'ndaki kazalarla 2004 yılının Ramazan Bayramı'ndaki kazaları karşılaştırarak görebiliriz. Sivrihisar-Eskişehir arasındaki 79 kilometrelik yolda 2001'de 5 kaza,2004'de bir kaza oldu.Aliağa ile Ayvalık arasında(45 Km.) 2001'de 48 kaza olurken 2004'de bu rakam 8'e indi.Aydın Denizli (93 Km.) arasında 2001'de 137, 2004'de 35 kaza oldu. Tekirdağ-İpsala(76 Km.) arasındaki kazalarda 11'den 2'ye düştü."

KAYBOLDUM

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı, Ramazan Bayramı'nda da Bordum'a gittiğini ve Ankara'ya dönüşü sırasında kaybolduğunu da anlattı. Erbakan, "Kaybolma nedenim işaret levhaları. Ankara'ya geliyorsunuz. Konya levhası görüyorsunuz. 3-5 önemi şehrin levhaları her karayolunda olmalı. Bu konuda çalışmalara da başladık. AB standardı sağlanırken Ankara-İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerimiz ile ilgili kilometre levhaları bütün ana arterlerde yer alacaktır. Ayrıca levhalar yenilenirken turizm faktörü de dikkate alınarak, işaret levhalarında yabancı dillerde bilgiler de yer alacaktır" dedi.

RAYDAKİ ATILIM

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2005 Mali Yılı Bütçesi hızlandırılmış trenin yeni yılda yeni raylarda gideceğini ortaya koydu. Raporunda, mevcut hatların standardının düşük olması dolayısıyla çağdaş işletmeciliğin mümkün olmadığı ifade edildi ve 2 bin kilometrelik yeni rayların devreye girmesinin zorunlu olduğu ve bunun gerçekleştirileceği belirtildi.

Demiryolundan yük taşımada yüzde 7, yolcu taşımada yüzde 4'e kadar düşen seviyenin yükseltilmesi ve böylece trafik sıkışıklığı, kazalar ve hava kirliliğine çözüm bulunabileceği ifade edilen raporda, yeni rayların döşeneceği hatlar şöyle sıralandı:

- Çarşamba-Terme-Ünye-Fatsa Demiryolu

- Ankara-Polatlı-Afyon-Uşak-İzmir etüt ve proje çalışmaları

- Ankara-Sivas Demiryolu

- Menemen-Aliağa çift hatlı demiryolu

- Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö hatlarının yenilenmesi.

- Marmaray projesiyle Boğaz tüp geçişi ile her iki yakayı birbirine bağlayacak çevre yollarının gerçekleştirilmesi.

ÇAĞDAŞ DEĞİL

Ülkemizde 8 bin 607 kilometresi ana hat olmak üzere toplam 10 bin 508 kilometre demiryolu bulunduğu belirtilen raporda,ülkemizin nüfus,yüzölçümü ve ekonomik potansiyeli göz önüne alındığında demiryolu ağını yetersizliğinin ortaya çıktığı ifade edilen raporda şu görüşlere yer verildi:

"Mevcut hatlar üzerinde çağdaş bir işletmecilik yapılması çok güç olmaktadır. Demiryollarımızın bu durumu ülke genelinde taşımacılıktaki payının yük taşımacılığında yüzde 7, yolcu taşımacılığında yüzde 4 seviyesine kadar düşmesine neden olmuştur. Söz konusu bu dar boğaz mevcut şebekenin modernizasyonu ve projelendirilmesi, planlanan hatların gerçekleşmesiyle çözülebilecektir. Yapılması planlanan projelerin gerçekleşmesiyle yaklaşık 2 bin kilometre yeni hat ulusal demiryolu ağına katılmış olacaktır."

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber